FABRİKA İLAÇLAMA

Büyük ve oldukça dağınık çalışma alanlarında kemirgen ve böcek kontrolü yapmak küçük alanlara nazaran daha güçtür. Fabrika gibi yapılarda iş sirkülâsyonundan dolayı çok yoğun çalışılması ve alanın büyük olmasından dolayı böcek ve hastalıklar daha çabuk yayılırlar. Bu sebepten dolayı fabrika ilaçlama ve fabrikanın virüs ve mikroplara karşı dezenfekte edilmesi sağlık açısından çok büyük önem taşır. Bu alanlarda yuva oluşturan ve yerleşen fare ve haşereler oldukça hızlı bir şekilde çoğalır ve yayılırlar. Böylesine geniş iş yerlerinde yayılma hızları katbekat daha fazla olacaktır. Dolayısıyla katbekat hızlı artan popülasyona karşı alanlarda fare ve haşerelerle mücadele etmek zordur.

Kesinlikle bireysel ilaçlama değil ziraat mühendisleri tarafından hazırlanan ilaçlarla teknolojik ekipmanlar kullanılarak periyodik fabrika ilaçlama uygulaması gerçekleştirilmelidir. Sonrasında ilaçlama yapan şirket tarafından belgelerin tarafınıza sunulması işlemin ne denli yapıldığını belirtmeleri gerekir. Taam tersi olarak zaman geçtikçe böcek veya fare sayısında hızlı bir artış olacaktır.

 

İlaçlama Türleri Nelerdir?

Öztürk İlaçlama sorunların çözümü için birden fazla ilaçlama yöntemini kullanmaktadır. Uzman ekipler, ziraat mühendisleri ve son teknoloji ilaçlama alet ekipmanlar ile ilaçlama işlemi sorunsuz bir şekilde kontrol altına alınmaktadır.

İlaçlama türleri arasında; sıvı kokusuz ilaçlama, sıvı kokulu ilaçlama, jel ilaçlama, fare ilaçlama, kemirgen ilaçlama, fare istasyonu ve kemirgen istasyonları gibi ilaçlama türleri kullanılmaktadır. Fabrika ilaçlama işlemi gerçekleştirilirken alanında profesyonel ekipler tarafından o an uygulamada en uygun yöntem hangisiyse o işlem kararlaştırılır. Sonrasında uygulamaya geçilir. Fabrikanın dış ve iç durumu fabrikanın nasıl ilaçlanacağı konusunda önemlidir.