KANATLI KARINCA İLACI

Kanatlı karınca ilacı seçiminde ve uygulanmasında; etkili madde oranı, seyretme oranı, uygulama oranı, uygulama dozu, uygulama sıklığı ve zamanının ayarlanması haşerelerin kontrolü için çok önem sarf eder. Tam tersi durumda ise ilaç yerlerinden rastgele ilaç alınıp korunmadan ve dozunu ayarlamadan bilinçsizce evlere ya da doğaya uygulamak çevre zararına, maddi kayba ve sağlık sorunlarına neden olabilir.

İlaçlamanın yapılacağı ev, bahçe, apartman dairesi, iş yeri, fırın, gıda yeri vb. yerlere bağlı işlemler ve uçan karınca ilacı seçimi yapılması kanatlı karınca ile mücadele de en önem sarf eder. Bunun ile birlikte uygulanacak metotlar da ev ve iş yerinizde bir daha hiç kanatlı karınca görmeyeceğiniz kontrollü şekilde ayarlanan ilaçlama uygulamaları olmalıdır.

Kanatlı karınca ilaçları nelerdir? Sıvı ilaç, jel ilaç, toz ilaç bazlı olarak farklı şekilde seçilebilecek ilaçlar mevcuttur. Aslında sorunu çözecek olan sadece ilaç değildir.  Önemli olan biyosidal ürünlerin Sağlık Bakanlığı onaylı olması, etken maddesi, uygulama dozları, ilacın içeriği, makine seçimi ve alana nasıl uygulandığıdır. Sıvı bazlı alanlara uygulanılabilecek olan kanatlı karınca ilacı ise sıvı kokulu ya da sıvı kokusuz olarak seçim yapılabilir. Bu seçim tabi ki ev, bahçe, iş yerindeki yoğunluğa bağlı olarak seçim ona göre yapılacaktır. Kanatlı karınca ilacı; etken maddesi, uygulama sıklığı, seyreltme oranı, ilaçlama zamanı ve uygularken korunmak kanatlı karınca ile mücadele de sorunun çözülmesinin olmasa olmazıdır.