Fare kemirici bir canlıdır. İskelet yapısı olmadığı için çok küçük alanlardan bile kolaylıkla geçebilen fareler yüksek alanlara da tırmanma özelliğine sahiptirler. Farelerden ( kemirgenlerden ) kurtulmak kolay değildir. Farelerden ancak profesyonel fare ilaçlama ile kurtulunabilir. Profestonel fare ilaçlama servisi ile çalışılarak fare sorunun kısa sürede çözülmesi sağlanır. Çünkü fare ilaçlama bilinçli olarak uzman fare ilaçlama servislerifare ilaçlama firmaları, fare ilaçlama şirketlerine yaptırılmalıdır. Bilinçsiz yapılan fare uygulamaları sizlere kesin çözümler sağlamadığı gibi sağlığınız açısından da tehlikeli sonuçlara yol açabilir.

Fare ilaçlama mutlaka yasal ilaçlama şirketlerine yaptırılmalıdır. Yasal ilaçlar ile fare sorununuz çözümlenmelidir.Fare ilaçlama da kullanılan ilaçların Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmektedir. Aksi durumda yasal olmayan ilaçlar ile yapılan fare ilaçlamaları zehirlenmelere neden olabilir. Fare ilaçlama da kesin sonuçlar bilinçli uygulamalar ile alınabilir. Çünkü fare sorununun kaynaklandığı neden belirlenmeli ve ona uygun çözüm sunulmalı ve fare ilaçlamayapılmalıdır.

FARELERİN ÖZELLİKLERİ
  1. Fare kemirici bir canlıdır. Dişleri çok keskindir. Bu nedenle her türlü sert metaryali kemirebilir. Büyük lağım fareleri kabloları, kapıları, plastik gibi eşyaları kemirebilir.
  2. Fareler kendi büyüklükleri ve özelliklerine göre ev faresi ( fındık faresi), lağım faresi, çatı faresi, tarla faresi olarak ayrılır.
  3. Fareler çok çabuk çoğalır. Bu nedenle fare sorunundan kurtulmak için zaman geçmeden önlem almak gereklidir.
  4. Fareler birçok hastalığın mikroplarını taşırlar. Çünkü her türlü pis ( loğar, çöplük gbi) alanlarda gezinirler.
  5. Fareler her alana girebilmektedirler. Tırmanıcı özelliklere sahiptirler. Gider borularından dahi çok yükseklere çıkabilmektedirler.
  6. Fareler nefes tutma özelliğine sahiptirler. Klozetten çıkan fareler bu duruma örnek oluşturmaktadır.
  7. Farelerin duyum eşikleri oldukça gelişkindir. 5 km öteden yemek kokusunu, bodrumdan 9 kattaki peynirin kokusunu dahi alabilmektedirler.
  8. Fareler zeki hayvanlardır. Basitçe kurulan tuzaklar yada fare yapıştırıcıları onları yakalamak için yeterli değildir.
  9. Fareler insanlara da zarar verirler. Narkoz etkisi olan salyaları vardır. İnsanları ısırdıklarında salyalarını kullanırlar.
  10. Fareler girdikleri alanlarda kısa sürede popilasyon oluştururlar. Bu nedenle kısa sürede profesyonel fare ilaçlama desteği alınmalıdır.
FARE İLAÇLAMA YÖNTEMLERİ

Fare ilaçlama uygun yöntemlerle yapılması durumunda kesin çözüm olur. Fare ilaçlama yöntemlerinden birisi fare istasyonu dur. Fare istasyonu küçük, içerisinde fare yemi olan kapalı kutudur. Fare bu istasyonun içerisin de ki ilacı yiyerek su içtiği yerde ölür. Fare istasyonları ortada fare ilaçları bırakılamayacak alanlarda kullanılmaktadır. Evde farevar yalnız beslediğimiz evcil hayvanda var. Bu evdeki fare sorunu için fare istasyonu kurulur. Çünkü belirli noktalara bırakılan fare zehirlerini evcil hayvanımız bulabilir. Bu nedenle evde fare sorununuzun çözümü için belirli alanlara fare istasyonları yerleştirilir. Evde fare sorununuzdan bu fare istasyonu ile kurtulabilirsiniz. Fare istasyonu bahçe, fabrika, anaokulu, hastane vb. gibi mekanın terk edilemeyeceği alanlarda fare sorununu çözmek için fare ilaçlama şirketleri tarafından kullanılan bir ilaçlama yöntemidir.

Bir diğer fare ilaçlama yöntemi kokulu sıvı ve kokusuz sıvı ilaçlamadır. Fare ilaçlama da fare ilaçları ile birlikte eğer mekan terk edilebiliniyor ise kokulu sıvı ilaçlama yapılır. Eğer mekan terk edilemiyor ise sıvı kokusuz fare ilaçlama fare yemlemesi ile birlikte yapılır. Sıvı ilaçlama fare kemirgeni için dezenfekte özelliği de görmektedir. Fareler her türlü pis alanlarda dolaştıkları için birçok mikrobu beraberlerinde yaşam alanlarımıza getirirler. Sıvı ilaçlama dezenfekte işlemi de görmektedir.

FARE ZEHİRLEME

Fareler için mutlaka etkili ve kalıcı fare zehirleri kullanılmalıdır. Fare ilaçlama da en önemli etkendir. Etkili olmayan fare ilaçları fare zehirlenmesine ( ölmesine ) neden olmaz. Fare kemirgenini ilaç kendisine çekmelidir. Fare ilacı yediği veya yaladığı zaman beyin kanaması geçirir, su içme ihtiyacı duyar ve su içtiği yerde de iç organları kuruyarak ölür. İç organları kuruduğu için fare kokusuna neden olmaz. Fare zehirlemesinde kullanılan ilaçların ani öldürücü niteliği bulunmalıdır.

FARE TÜRLERİ

1.EV FARESİ

Ev faresi çok küçük yapıdadır. Ev farelerinin yapıları ya da boyları yaşadıkları bölgenin iklim koşullarına göre farklılık göstermektedir. Ev farelerinin boyları 10 cm kadardır. Ev fareleri 2 ayda bir 10 ya da 12 kadar yavru doğumu yaparlar. Bu yavrular 2 ile 3 ayda ergin hale gelmektedir. Ev fareleri her türlü şey ile beslenebilirler. Bitkisel ürünler, diş macunu, sabun vb. Sıcak alanları daha çok severler. Evlerimiz her daim sıcak olduğu için tercih alanları çoğunlukla evlerdir. Bu nedenle ev faresi adını almışlardır.

Ev fareleri en çok hastalık bulaştıran farelerdir. Çünkü evlerimiz en çok zamanımızı geçirdiğimiz mekanlardır. Ev fareleri de daha çok evlerde yaşar.

2. LAĞIM FARESİ

Lağımlarda yaşadığı için lağım faresi adını almış olan bu fare türünün yapısı da değişim gösterir. Lağım farelerinin boyları 30 cm veya daha fazlada olabilir. Çok güçlü yapıya sahip olan lağım fareleri tehlikelidirler. Çünkü saldırıcı özellikleri mevcuttur. Lağım fareleri yaşam alanlarını lağım borularına ya da su kenarlarına yaparlar. Lağım fareleri yıl içerisinde 4 ya da 5 kez doğum yaparlar.

Lağım farelerinin saldırıcı özellikleri olduğu için mutlaka profesyonel fare ilaçlama desteği alınmalıdır.

3. ÇATI FARESİ

Çatı fareleri çatılarda veya bodrumlarda yaşarlar. Çok nadir yiyecek bulmak için evlere girerler. Çatı farelerinin kuyrukları oldukça uzundur. Yapı olarak ev farelerinden büyük ama lağım farelerinden de küçüktürler. Boyları 20 ile 25 cm arasında değim göstermektedir. Çatı fareleri yıl içinde 7 ya da 8 kez doğum yaparlar.

4.KÖR FARE

Kör fareler insanların yaşam alanlarında bulunmaz. Kör fare daha çok yer altında yaşayan bir fare türüdür.

Ekin ya da tarlaların olduğu alanlarda yaşam alanları oluştururlar. Gıda ihtiyaçlarını da ekinlerle, ekili olan sebzelerle giderirler. Kör fareler genellikle geceleri aktiftirler. Güneş ışığını sevmezler. Kör fareler gıda ihtiyaçlarınıda daha çok geceleri giderirler.

Kör fareler ekili gıda ürünlerine zarar verirler. Kör fare mücadelesi bireysel olarak yapılmaz. Mutlaka profesyonel fare ilaçlama desteği alınmalıdır.

 

5.TARLA FARESİ

Tarla faresi tarlalarda yaşadığı için bu ismi almış olan bir fare türüdür. 16 ile 20 cm büyüklüktedirler. Çok hızlı çoğalan tarla fareleri yıl içerisinde altı kez doğum yapar ve her defasında da 10 tane yavru yapar. Tarla fareleri tarlalarda ekili olan ürünler ile gıda gereksinimlerini karşılarlar. Bu nedenle de ürünlere zarar verirler.

FARELERİN ZARARLARI

Fareler insan sağlığını tehdit eden canlılardır. Çünkü her türlü pis alanlarda gezindikleri için birçok hastalığın da mikroplarını bünyelerinde taşımaktadırlar. Yaşam alanlarımıza girdiklerinde de bu mikropları beraberlerinde getirmektedirler. Örneğin; evimize giren bir fare mutfak tezgahımızın üzerinde, yatağımızın üzerinde gezinebilir. Fareler salyaları ya da dışkıları ile mikrop yayarlar.

Yine fareler kemiricidir. Her türlü şeyi kemirirler. Kablolar, plastik eşyalar, sabun vb. Bu nedenle maddi olarak zararları oldukça da fazladır.

FARELERDEN NASIL KURTULUNUR?

Fare mücadelesinde bireysel çabalar kesinlikle çözüm sağlamamaktadır. Çünkü fareler zeki hayvanlardır. Bireysel mücadele uzun vadede çözüm sağlamamakta aksine sorunu büyümesine neden olmaktadır. Bu nedenle fare mücadelesinde kesin çözüm ve kısa sürede çözüm almak istiyorsanız profesyonel fare ilaçlama yaptırılmalı, fare ilaçlama servislerifare ilaçlama şirketlerifare ilaçlama firmalarından fare ilaçlama yaptırılmalıdır.

FARE İLAÇLAMA FİYATLARI

Fare ilaçlama fiyatları alanınızın büyüklüğüne, kurulacak fare istasyon sayısına göre ve kullanılacak fare ilaçlama yöntemlerine göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle fare ilaçlama fiyatları hakkındaki en doğru bilgiyi çağrı merkezimizi arayarak alabilirsiniz. Ekonomik fare ilaçlama fiyatları ile fare ilaçlama uygulamaları yapmaktayız.

*Fareler ne ile beslenir?

Fareler her türlü şey ile beslenir. Kemirici özellikleri de buna etkendir. Plastik eşyalar, Tüm gıdalar, Tahta, Elbiseler, Kablolar buna örnektir.

*Fare ilaçlamasını kimler yapmalıdır?

Fare ilaçlamaları mutlaka profesyonel, alanında uzman fare ilaçlama servislerine yaptırılmalıdır. Çünkü bireysel uygulamalar ya da bilinçsizce yaptırılan fare ilaçlama uygulamaları kesin sonuçlar sağlamamaktadır.

*Fare insan insan ısırır mı?

Fareler kemiricidir. İnsan ısırırlar. Fare ısırdığında ağzından narkoz özelliğine sahip sıvı salgılandığından insanlar bunu fark edemez.

*Fareler en çok nerelerde bulunur?

Fareler her türlü alanda yaşayabilirler. Bodrumlar, çatılar, toprak altı, bahçeler, havalandırma boşlukları, kömürlükler, iş yerleri, evler vb. gibi alanlar farelerin yaşam alanlarını oluşturur.

*Fare ile mücadele nasıl olur?

Fare mücadelesi profesyonel yol ile olur. Çünkü profesyonel fare ilaçlama servislerinin uyguladığı yöntemler kesin çözümler sağlar. Fare mücadelesinde en uygun yöntem belirlenerek uygulanır. Sizlere kesin çözümler sağlanır.

Fareler kemirgen grubu canlılar olur. Fareleri tehlikeli yapan özelliklerin başında gezindikleri alanlarda var olan tüm haşere ve mikropları salya, dışkılama yolu ile insanların yaşam alanlarına taşımalarıdır. Kulaklarında yer alan denge organları sayesinde aşılması imkânsız gibi görülen alanları rahatlıkla geçerler.

Fare ilaçlama yapılırken mutlaka profesyonel yardım alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki hatalı fare ilacı kullanılan alanlarda fareler insanlar tarafından asla fark edilemeyen alanlarda ölebilmektedirler. Fareler genelde isimlerini yaşamlarını sürdürdükleri alanlarda paralel olarak alırlar. Günümüzde en sık karşılaşılan ve yaşam alanlarına göre isimlendirilen başlıca fare türleri ev, çatı ve lağım faresi, tarlafaresidir. Fareler bulaşıcı hastalıkların yayılmasında etkili role sahip canlılardır.

Böcek ilaçlama şirketleri olarak daima kaliteli ve sağlıklı yaşam alanları sunarız.